Artist Stallen lanserer Nicolay Leganger

nicolay leganger FLAT OG FROG topp foto 500X150

Nicolay Leganger er singersongwriter, med opphav i Bergen, og bosted på Hundvin i Lindås. Han vant en nordisk visetekst-konkurranse i 2014, og fikk gode omtaler for tekstene til Program 81 (1981). Han har opptrådt jevnlig på klubber. (Les artistinfo)

I fjor ble han ”oppdaget” av vise- og lyrikk-veteranen Lars Martin Myhre (kjent bla.a. fra samarbeidet med Odd Børretzen og Arild Nyquist). Myhre ble betatt av tekster og melodier, og ønsket å produsere Legangers debutalbum, som det nå slippes singler fra frem til release i oktober (se faktaark).

Hva skjer fremover:

• 22. Juli – lanserer singelen ”Hvorfor det”. En følelsesladet sang om tragedien på Utøya og terror. Teksten er skrevet til trompetisten i bandet, som mistet et barn der.   Han har laget blåsearr. og spiller på sangen.

• Juli /August- lanserer singelen ”Du er så…”. Fengende låt om å tenne på en usminket og ustylet jente i tykk genser.
• August – lanserer singelen ”Piken i gresset”. En lykkelig sang om en pike som har det godt i gresset og under stjernen sin.  Singelslipp på Plen Air festival på Askøy
• 10. September (Internasjonal dag mot selvmord) – lanserer singelen ”Se Meg”. En særdeles gripende sang fra en person som er klar til å dø for egen hånd. Tilegnet LEVE, foreningen for etterlatte ved selvmord.
• Oktober – lanserer singelen ”Gi meg mer” om Mannibal Hannibal som ikke får nok av noe.
• Oktober – lanserer CD’en ”Kjærlig talt”

Leganger skriver norske tekster om mennesker, skjebner, kjærlighet og ansvar. Det kommende albumet har tittelen ”-Kjærlig talt”, og har variert rom for glede, ømhet, selvkritikk og samfunnskritikk.

Musikalsk er sangene i vise/pop landskap, med inspirasjon fra latin, jazz, funk og trønder-rock. Sangene er spilt inn live og analogt i Atlethic Studio i Halden med en grunnbesetning bestående av meget rutinerte musike: Perry Stenbäck: gitar – Terje Norum: tangenter – Terje Støldal: bass – Jon K. Rosslund: trommer og Nicolay Leganger: vokal.

OMTALER
På konserter synger Leganger med gripende innlevelse, og sterk tilstedeværelse.

«Nicolay Leganger framstår som en tvers igjennom ekte visesanger; -tekst, melodi og gitarspill harmonerer slik at visen blir servert rett fram til tilhøreren. Han har en sterk tilstedeværelse i stemmen, som er nyansert og nær, både rent musikalsk og som historieforteller. Framføringen er varm og levende, og han får med seg publikum både under og imellom låtene.» Morten&Caroline Groth, vokal/gitar, Norsk Poesi.

«Tenker det var en komplett opptreden – sjelden å oppleve så fin låt med så vakker vokal, god tekst og fint gitarspill. Takk for at du fikk tiden til å leve.«  Siw Cathrine Christiansen, Ås (www.skrivetid.no)

Last ned faktaark om Nicolay Leganger.
Last ned presseskriv om Nicolay Leganger
Pressefoto kan lastes ned her

Finn mer informasjon på www.nicolayleganger.no

Medieomtale:
Avisa Strilen har hatt 2 sider om Nicolay’s liv,
omtale før han startet Strilen Artist og Viseklubb og om åpningen, samt kåringen av beste nordiske visetekst. Her er juryens uttalelse i Viser.no. BT omtalte dette og stifting av Vestnorsk Viseforum.

 

Kontakt:
ArtistStallen, tlf. 41331050
epost: post@artiststallen.no
Facebook: https://www.facebook.com/nicolaylegangers
Twitter: @nicolayleganger